HJÄLP oss att sprida HJÄLP HJÄRNA HJÄRTA

den

Svenska rådet för hjärt-lungräddning

HJÄLP oss att sprida HJÄLP HJÄRNA HJÄRTA

hhh

Ny webbutbildning för alla om stroke, hjärtinfarkt, hjärtstopp och levnadsvanor

Information
Hjälp Hjärna Hjärta, en ny enkel webbutbildning för alla i samhället. Den kallas också ett Hjärna-Hjärta körkort. Du når utbildningen från HLR-rådets webbsida, www.hlr.nu och från www.hjälphjärnahjärta.se. Här lär du dig enkelt om symtom, orsak och åtgärder gällande stroke, hjärtinfarkt och hjärtstopp samt information om levnadsvanor; rökning, motion och kost. Den innehåller information varvat med interaktiva frågor.

Reklamfilm
Se och sprid länken till reklamfilmen: http://www.hlr.nu/artikel/hjalp-hjarna-hjarta

Målgrupp
Målgrupp är alla i samhället, såväl vuxna som elever i skolan, speciellt elever i högstadiet är en viktig målgrupp. Yngre elever uppmanas att utföra utbildningen tillsammans med en vuxen.

Tid
Utbildningen tar cirka 20 minuter att genomföra.

Samarbete
Hjälp Hjärna Hjärta har utarbetats av Svenska rådet för hjärt-lungräddning med stöd av en projektgrupp som utgörs av representanter från Svenska rådet för hjärt-lungräddning, Nationella Strokekampanjen (Sveriges landsting och regioner), Svenska Neurologföreningen, Svenska Cardiologföreningen och SOS Alarm. Samarbete för spridning sker också med Hjärt-Lungfonden.

Projektgrupp
Leif Svensson, Johan Herlitz, Lars Rosengren, Annika Nordanstig, Annika Berglund, Mia Von Euler, Marie Thuresson, Cathrine Henriksson, Lars Engerström, Lennart Nilsson samt
Anette Nord och Helene Bylow

Spridning
Alla uppmanas att hjälpa till att sprida information om Hjälp Hjärna Hjärta. Visa gärna reklamfilmen som du finner på HLR-rådets webbsida www.hlr.nu eller via länken http://www.hlr.nu/artikel/hjalp-hjarna-hjarta

Tack!

Varma Vänliga Hälsningar från Helene Bylow
Processansvarig Samhälle Utbildningsansvarig
Svenska rådet för hjärt-lungräddning
helene.bylow@hlr.nu

Lämna ett svar