kompishyra stor båt

Det finns flera goa gäng av kompisar, typ lumpar/skola/fd, kollegor som kanske varje år arrangerar ett eget event. Ett sådant event kan vara att hyra en stor båt och segla iväg.

När sommaren är slut men vintern ännu inte kommit då kan det vara perfekt att boka.

Just det här gänget ville äta gott och umgås, men ha lite äventyr. Det fick bli en segling till Klädesholmen, och beställde mat från restaurang där. Tyvärr fick vi inte ligga utanför, på deras brygga. Den visade sig senare vara tom 🙂

Denna helgen gick det t.o.m att bada. I det stilla vattnet såg vi en i sverige ovanlig manet. en Lungmanet.

lungmanet simmade lugnt inne i Klädesholmens marina.

Vad hinner man med på dyl helg. ( lör-sön).

Segla från Långedrag, passera Snobbrännan och se både Känsö torn och skottkärrorna på Kössö. Vi seglade innanför mysiga Böttö och upp öster om Björkö, se sälarna vid Sälö. Och segla utanför Marstrand för att se det karga av denna ö. Efter att passerat Marstrandsfjorden såg vi de vita husen som hänger på vägen vid klädesholmen. Gena vid konstverket och strax styrbord ligger hamnen. Vi var ganska ensamma och klart största båten i denna hamn.

Morgonen började med bad och fortsatte med frukost i sittbrunnen. Vilken dag. Tyvärr blåste det noll, så vi seglade för järnGenua hela vägen hem. Denna gången innanför Marstrand och mysiga albrektsunds kanal, vidare innanför Högö, ner mot Källö-knippla. Vi fick stanna för Hönö-färjorna så vi kunde gå lilla Varholmen ner mot Göteborgs alla kranar. Just denna gången såg vi massor av stora fina skutor som troligvis varit på skut-träff men nu på väg till sin hemmahamn.