Körkort för vattenskoter ska kunna återkallas på plats

Publicerad på www.regeringen.se

Äntligen kommer möjlighet för myndigheter att ingripa vid dåligt uppförande på Vattenskoter.  Detta borde ju gälla alla förare på sjön, och inte bara vatteskoterförare.

 

Regeringen har remitterat ett förslag som ska ge Polismyndigheten och Kustbevakningen möjlighet att direkt på plats återkalla förarbevis för vattenskoter.

Nu går regeringen fram med ett förslag som ska ge polis och kustbevakning möjlighet till direkt återkallelse av förarbeviset på plats innan ett beslut om återkallelse fattats av Transportstyrelsen.

– Jag har varit tydlig med att det ska vara ordning och reda till sjöss. Därför har regeringen infört skärpta regler för vattenskoteråkandet från och med i somras. Med detta förslag vill regeringen nu också möjliggöra för polis och kustbevakning att återkalla ett förarbevis direkt på plats, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. En förutsättning ska vara att det på sannolika skäl kan antas att förarbeviset kommer att återkallas slutligt. Förslaget föreslås träda i kraft den 1 maj 2022, det vill säga samtidigt som kravet på att ha ett förarbevis för att få framföra en vattenskoter.